Förhandspremiär i Almedalen av Gudrun - Konsten att vara människa

Den 10 augusti har långfilmsdokumentären Gudrun - konsten att vara människa biopremiär över hela landet, men under Almedalsveckan 2018 visas filmen under en exklusiv förhandspremiär. Filmen följer Gudrun Schyman, partiledare för Feministiskt Initiativ, från 2014 till 2018. Bakom filmen står regissör Hampus Linder och producent Helene Granqvist som båda är på plats i Almedalen.

Måndag den 2 juli kl 21:00 under Almedalsveckan visas långfilmsdokumentären Gudrun – Konsten att vara människa för första gången publikt. Filmen följer Gudrun Schyman, en av våra mest kända politiker genom arbete och vardag under fyra år.

samband med visningen arrangeras ett samtal med Gudrun Schyman, filmens regissör Hampus Linder och producent Helene Granqvist modererat av Maria Lantz, rektor för Konstfack.

Gudrun – konsten att vara människa ger en inblick i vad som format Schymans övertygelse. Uppväxten med en alkoholiserad far, studietiden på Socialhögskolan under 68-vågen och arbetet i fredsrörelsen som ledde henne till partiledarposten och som gjorde henne till en av de mest inflytelserika personerna i svensk politik. Samtidigt är Gudrun Schyman mor, dotter och kvinna. Filmen visar utmaningarna i att få ihop de olika rollerna.

Gudrun - Konsten att vara människa på Doc Lounge Malmö

Kvällen gästas av Gudrun Schyman och regissör Hampus Linder!

Vi smygstartar höstsäsongen på Doc Lounge Malmö med en riktig pangkväll! Den 21 augusti visar vi den efterlängtade Gudrun – Konsten att vara människa med både regissören Hampus Linder och självaste Gudrun Schyman på plats för samtal som modereras av fantastiska Doc Lounge-favoriten och tidigare projektledaren Alexandra Hvalgren.

Detta blir den första visningen av filmen i Malmö där Gudrun medverkar, så skynda att säkra din biljett!  Som bonus direktsänds hela kvällen ut till biografer, bibliotek och kulturhus i vårt koncept Doc Lounge Live! OBS kvällen börjar kl 18, filmstart 19.00!

GUDRUN - Konsten att vara människa

Regi: Hampus Linder
Produktionsbolag: Helene Granqvist / Nordic Factory
Land: Sverige
Produktionsår: 2018
Längd: 91 min
Språk: Svenska

Trailer

Gudrun Schyman har varit ett namn på hela Sveriges läppar sedan 1993, då hon valdes till partiledare för Vänsterpartiet. Hon har ofta befunnit sig i stormens öga och är idag en ikon för svensk feminism som inte lämnar någon oberörd. 

Filmaren Hampus Linder har följt Gudrun Schyman från 2014 till 2018, i vardagen, på home parties från norr till söder, till flyktingläger på Lesbos och i EU-parlamentet, genom riksdagsval och privata samtal med dottern. Filmen ger en inblick i vad som format Gudruns övertygelse. Uppväxten med en alkoholiserad far, studietiden på Socialhögskolan under 68-vågen och arbetet i fredsrörelsen som ledde henne till partiledarposten och till att bli en av de mest inflytelserika personerna i Sverige.

Samtidigt är Schyman mor, dotter, fru och kvinna. Filmen visar utmaningarna i att få ihop de olika rollerna. Spänningarna som uppstår när den privata personen och den offentliga personan möts.

GÄSTER: 
Efter visningen deltar Gudrun Schyman och filmens regissör Hampus Linder i ett samtal med publiken, modererat av Alexandra Hvalgren. 

DATUM: 21 augusti

PLATS: Babel

PRIS: 80kr ordinarie / 60 kr student, pensionär. Guldkort 350kr (gäller alla ordinarie visningar hela hösten) 

Tider:
Dörrar öppnas 18.00
Filmstart 19.00
Samtal cirka 20.30

>> Till DocLounge

Långfilmsdokumentär om Gudrun Schyman på bio 10 augusti

Gudrun Schyman har varit ett namn på hela Sveriges läppar sedan 1993, då hon valdes till partiledare för Vänsterpartiet. Hon har ofta befunnit sig i stormens öga och är idag en ikon för svensk feminism som inte lämnar någon oberörd. Den 10 augusti får Hampus Linders film, där publiken möter en mer komplex bild av Gudrun Schyman bakom mediebilden, premiär på bio över hela Sverige. 

Regissör Hampus Linder och producent Helene Granqvist har följt Gudrun Schyman sedan 2014 till 2018, i vardagen, på home parties från norr till söder, till flyktingläger på Lesbos och i EU-parlamentet, genom riksdagsval och privata samtal med dottern.

Filmen ger en inblick i vad som format Gudruns övertygelse. Uppväxten med en alkoholiserad far, studietiden på Socialhögskolan under 68-vågen och arbetet i fredsrörelsen som ledde henne till partiledarposten och till att bli en av de mest inflytelserika personerna i Sverige.

Samtidigt är Schyman mor, dotter, fru och kvinna. Filmen visar utmaningarna i att få ihop de olika rollerna. Spänningarna som uppstår när den privata personen och den offentliga personan möts.

Filmen kommer att ha förhandspremiär i Almedalen i juli och har biopremiär över hela landet 10 augusti. 

– Det finns en rad dokumentära skildringar av manliga politiker och det är på sin plats att det görs en om en kvinna. Gudrun Schyman är en av vår tids skickligaste politiker och hon har redan skrivit in sig i historieböckernaDet finns en kraft i att göra den här filmen medan hon fortfarande lever och hennes arbete är pågåendeHistorien kan fortfarande skrivas om och vi möter henne mitt i den, säger Helene Granqvistproducent. 

- Vi har fått ett stort förtroende av Gudrun och jag har fått följa henne överallt, både hemma och i arbetet. Det känns unikt att kunna ge en så transparent och öppen bild av en så offentlig person,säger Hampus Linder, regissör. 

Filmen om Gudrun Schyman är regisserad av Hampus Linder och producerad av Helene Granqvist som är ordförande i WIFT Sverige (Women in Film & Television) sedan 2013. 

>> Artikel TT