Förhandspremiär i Almedalen av Gudrun - Konsten att vara människa

Den 10 augusti har långfilmsdokumentären Gudrun - konsten att vara människa biopremiär över hela landet, men under Almedalsveckan 2018 visas filmen under en exklusiv förhandspremiär. Filmen följer Gudrun Schyman, partiledare för Feministiskt Initiativ, från 2014 till 2018. Bakom filmen står regissör Hampus Linder och producent Helene Granqvist som båda är på plats i Almedalen.

Måndag den 2 juli kl 21:00 under Almedalsveckan visas långfilmsdokumentären Gudrun – Konsten att vara människa för första gången publikt. Filmen följer Gudrun Schyman, en av våra mest kända politiker genom arbete och vardag under fyra år.

samband med visningen arrangeras ett samtal med Gudrun Schyman, filmens regissör Hampus Linder och producent Helene Granqvist modererat av Maria Lantz, rektor för Konstfack.

Gudrun – konsten att vara människa ger en inblick i vad som format Schymans övertygelse. Uppväxten med en alkoholiserad far, studietiden på Socialhögskolan under 68-vågen och arbetet i fredsrörelsen som ledde henne till partiledarposten och som gjorde henne till en av de mest inflytelserika personerna i svensk politik. Samtidigt är Gudrun Schyman mor, dotter och kvinna. Filmen visar utmaningarna i att få ihop de olika rollerna.